WEBDESIGN

Hva er webdesign og hva legger vi i ordet.

Når man hører ordet design, tenker man som regel på hvordan en ting ser ut.

 

For oss handler design om sterk kommunikasjon, brukervennlighet og måloppnåelse.

Mål

Vi starter med å snakke om hvilke mål som er satt for nettsiden. Hvorfor ha nettside? Ofte vil man ha en kombinasjon av nyttig, teknisk informasjon, informasjon som kan utløse kjøp som adresse eller telefonnummer, og merkevarebyggende innhold. Merkevarebyggende innhold kan være konkurranser, promosjoner, formidle budskapet til selskapets brand.

Vi prøver å finne målgruppene for nettsiden. Forskjellige målgrupper har forskjellige mål med hva de ønsker å oppnå med nettsiden. Dette påvirker innhold såvel som utseende, og hvordan informasjon ordlegges.

Innholdsstrategi

Det kan være fordelaktig å sette en ramme for innholdsproduksjon. Hvem skal gjøre hva, og hvor mye. Her vil mange se at de ikke har tid eller de riktige evnene til å gjøre alt selv, spesielt når det kommer til merkevarebyggende eller selgende tekst, foto eller video. Vi legger gjerne til at publisering av innhold gjøres på en behagelig måte enten du ønsker å benytte WordPress eller vårt eget verktøy Egnir CMS som er svært enkelt og ikke krever noen kunnskaper.

 

Struktur

Nå som vi vet innholdet, er det viktig å rådgi kunden på anbefalte standarder. Vi besøker nettsider med mange meninger om hvor og hvordan man finner informasjon. Dette anbefaler vi ofte å dra nytte av. Navn på menypunkter er ofte gitt kreative navn, mens vi oftest setter mer pris på å finne informasjon uten å tenke alt for mye, og vi ønsker å finne informasjonen raskt.

Visuell profil

Bedriftens visuelle profil bør også vises stolt på nettsiden. Vi vil ofte gjøre mye av arbeidet med gjennomføringen og tolkningen av den visuelle profilen fra fargebruk, typografi, tone-of-voice, og bildebruk. Spesielt typografi har kommet langt de siste få årene. Web er blitt en av de aller viktigste kontaktflatene for et varemerke, og heldigvis har vi fått svært gode verktøy å jobbe med.

Typografi

Typografi er svært effektiv i formidling av holdning, intensjon og karrakter. Vi kan utnytte den kommunikasjonen som kommer i tillegg til selve teksten som gjemmer seg bak skrifttypen. Vil du si noe med intensjon og stolthet? Vil du formidle at noe er elegant og delikat? Å velge riktig skrifttype vil være essensielt her.

 

Layout

Layout og riktig bruk av whitespace, posisjonering av innhold og prioritering av innhold vil alltid være en grunnstein for godt design.

Egne illustrasjoner

Nesten alle tekster blir bedre av å bli illustrert med enten et foto eller en illustrasjon. Vi husker tekster bedre hvis det følger med noe visuelt vi kan knytte det til. Våre designere bistår gjerne med dette til din nettside.